روستای جولرستان

معرفی روستای جولرستان از توابع شهرستان فلاورجان در استان اصفهان

روستای جولرستان

معرفی روستای جولرستان از توابع شهرستان فلاورجان در استان اصفهان

زندگی نامه و خاطراتی از سردار شهید محمود قنبری

زندگینامه شهید محمود قنبری فرمانده واحد تخریب لشکر امام حسین (ع)

شهیدمحمود قنبری  در سوم فروردین ماه سال  1343   در  خانواده  ای  مذهبی در روستای جولرستان از توابع شهرستان فلاورجان چشم به جهان گشود.او دوران کودکی خود را در دامان  مادر و مادر بزرگش  تحت سرپرستی  پدر ش سپری کردتا اینکه در سال 1349 روانه دبستانی در  همین روستا ( یازده دی جولرستان وحسین آباد)  شد  وبا ذوق وشوق دوران دبستان را سپری کرد . با توجه باینکه مدرسه راهنمائی در این محل وجود نداشت جهت ادامه تحصیل به روستای همجوار (یزدآباد)  رفته ، در مدرسه راهنمائی پانزده خرداد آن روستا ثبت نام نمود  و ادامه تحصیل داد  تا دوران تحصیل راهنمائی او به اتمام رسید.

سپس در سال 1358 راهی دبیرستان شدتا تحصیلات خود را در دبیرستان مینو فلاورجان ادامه دهد  . سال دوم دبیرستان را در رشته علوم انسانی ادامه داد تا اینکه در سال  1359  با تهاجم عراق به ایران جنگ تحمیلی  شروع شد  و او بر خود لازم دید که در جبهه ها  حضور داشته باشد. لذا  در دیماه  همان  سال تحصیل  را رها ، و از طریق بسیج  بمدت سه ماه به کردستان رفت.سپس برگشت ومدت کوتاهی به تحصیل پرداخت  لیکن  بخاطر دفاع از وطن  مجددا" به واحد سپاه پاسداران  زرین شهر مراجعه وترتیب اعزام خود را  در تیپ قمر بنی هاشم  فراهم نمود تا  مجددا" راهی جبهه ها شود.حدود پنج سال در تیپ قمر فعالیت کرد وتقریبا" در تعداد زیادی از  عملیات ها  شرکت می کرد،  او  در چند مرحله از عملیات های   طریق القدس ،  بیت المقدس، بدر، کربلا ، والفجر،  قدس، فتح  و عاشورا  شرکت داشت.  در طول این مدت چندین بار زخمی شد که در بیمارستانهای تهران،  مشهد،  شیراز واصفهان بستری شد  بدون اینکه پدر ومادر  واقوام از او اطلاعی داشته باشند. او ماهها به خانه نمی آمد هر وقت هم که میآمد چند روزی کوتاه   می ماند  ومجددا  به جبهه ها بر می گشت .

پس از  پنج سال خدمت در جبهه ها ، دوباره   برای ادامه تحصیل برگشت اما نه در مدارس دولتی بلکه  شوق طلبه شدن  در سر داشت   با ذوقی که داشت به مدر سه امام صادق (ع) مراجعه نمود وثبت نام کرد مدت دوسال دروس حوزوی را پشت سرگذاشت تا اینکه  باصدور فرمان امام (ره) مبنی بر  اینکه حضور در جبهه ها واجب کفائی است،   ایشان دوباره از طریق لشکر مقدس امام حسین راهی جبهه ها شدو  در لشکر مقدس امام حسین (ع) با توجه به سوابقش  فرمانده واحد تخریب  شد وفداکاری های زیادی نمود  او تا ششماه بعد از قبولی قطعنامه شورای امنیت در مناطق جنگی حضور داشت وعملیات پاکسازی میادین مین را بعهده گرفت تا اینکه در دهم بهمن همان سال (1367) در حین پاکسازی وجمع آوری مینهای مناطق جنگی در حادثه ی دلخراش  انفجار مینها در منطقه دارخوئین خرمشهر بهمراه دونفر دیگر از همرزمانش به نامهای  شهیدمحمد رامفرد (معطریان) و شهید  مجید حیدریان  به سوی معبود خود شتافت. یادشان گرامیباد .(ا.ق)

فایل word

 

 

 

کاشت و نگهداری درختان به

راهنمای رشد و پرورش درخت به ، آفات و بیماری های آن

راهنمای رشد و پرورش درخت به ، آفات و بیماری های آن
راهنمای رشد و پرورش درخت به ، آفات و بیماری های آن

پرورش درخت به

پرورش درخت به از موارد پر طرفدار در بین مردم شده است. البته پرورش درختان به کمی با بقیه درختان تفاوت دارد. این درخت به راحتی می تواند زیبایی باغ و باغچه ی شما را دو چندان کند. شکوفه های صورتی آن بوی خوشایندی در فضا پخش می کنند. چوب آن رنگ تیره دارد و شاخ و برگ ان اغلب رنگ برگ های پاییزی طلایی اکر را ایجاد می کند.

بوته های کوچکی نیز وجود دارند که میوه های خوراکی مانند به می دهند. اما، نباید آن ها را با درخت زیبای به اشتباه گرفت. به همین دلیل برای خرید نهال مناسب باید به متخصص درختان میوه مراجعه کنید تا شما را راهنمایی کنند. این درخت به درخت گلابی شباهت زیادی دارد و به همین دلیل ممکن است ریشه ی درخت به را که گلابی روی آن پیوند زده شده است بخرید.

سابقاً درخت جزء درختان نیمه مقاوم محسوب می شد. اما تجربه ها ثابت کرده است که گرچه درخت به در برخی از مناطق رشد بهتری دارد و بیشتر میوه می دهد. اما، در نواحی غیر بومی نیز رشد خوبی از خود نشان داده است. در مناطق گرم تر میوه ی به، بافت نرم تر و شیرین تری خواهد داشت. اما در مناطق سردتر میوه ی به سفت می شود و بیشتر از ان نوع به برای پخت غذا  و مربا و … استفاده می کنند. این درخت معمولاً پس از دو تا سه سال تطبیق پذیری خوبی با محیط پیدا می کند. طول عمر این درخت مشخص نیست و به میزان مراقبت صاحب درخت بستگی دارد.

میوه ی به دو نوع سیب شکل و گلابی شکل دارد. خوشبختانه درختان به نرو ماده ندارند و یک درخت به تنهایی برای میوه دادن گرده افشانی می کند.

 شرایط خاک و فواصل درختان

درخت به معمولاً سازگاری خوبی در خاک دارد. خاک سبک و شنی برای آن مناسب است. در واقع به یکی از معدود درختان میوه است که می تواند درون خاکی با زهکشی ضعیف کاشته شود. درخت به را باید در عمق 25 سانتی متری از سطح زمین کاشت.

 آماده سازی خاک و کاشت

آماده سازی استاندارد خاک که برای تمام درختان میوه انجام می شود برای درخت به نیز باید انجام شود. ناحیه ی کاشت درخت باید دوبار شخم زده شود و کوددهی شود. ترجیحاً چند هفته قبل از کاشت درخت این کار انجام شود و علف های هرز به طور کامل از اطراف آن برچیده شوند. این مدت زمان به شما کمک میکند که مانع از رشد مجدد تخم علف های هرز شوید.

هنگام کاشت این درخت گودالی با عمق و عرض مناسب برای جای دادن ریشه های درخت حفر کنید. سپس روی آن را با خاک خشک پر کنید، طوریکه هوایی بین ریشه ها نماند. اگر مایلید در عمق 5 سانتی متری اطراف درخت نیز می توانید از مالچ استفاده کنید تا درخت دچار شک بی آبی نشود.

 هرس کردن

برای هرس کردن درختان به معمولاً در اواخر تابستان شاخه ها را اندازه ی یک سوم کوتاه می کنند. بعضی از شاخه ها را نیز به طور کامل می برند. برای اینکه بدنه ی اصللی درخت بدون شاخه باشد باید شاخه ها را تا جوان هستند هرس کرد. مرکز درخت باید نسبتاً باز نگه داشته شود. بنا براین اگر به نظر می رسد که بیش از حد پر شده است باید آن را هرس کنید. درکل، قوانین سختی برای هرس کردن درخت به وجود ندارد.

 تغذیه

کود دهی به درخت به سبب می شود کیفیت محصول ان نیز بهتر شود. کود دهی به این درخت معمولاً در فروردین ماه انجام می شود.

 آفات و بیماری های رایج درخت به

لکه دار شدن برگ ها: این بیماری نوعی بیماری قارچی است که در فصل های مرطوب رخ می دهد و موجب ایجاد لکه های بزرگ و قهوه ای زوی برگ ها به ویژه برگ های جوان می شود. حتی ممکن است باعث فساد و خراب شدن میوه های درخت نیز بشود. برای درمان آن باید به هنگام خزان درخت تمام برگ های آلوده را از روی درخت و زمین جمع کرده و از درخت دور کنید. این بیماری قارچی بین گیاهان خانواده ی رز رایج است.

آفات و بیماری های رایج درخت به
آفات و بیماری های رایج درخت به

بیماری پوسیدگی قهوه ای :

بیماری پوسیدیگی قهوه ای نیز نوعی بیماری قارچی است و سبب قهوه ای شدن و فساد میوه ی درخت به می شود و در تابستان های مرطوب بیشتر اتفاق می افتد. برای درمان بدون استفاده از آفت کش ها که برای درختان میوه ممنوعیت دارند، میوه های دچار پوسیدگی قهوه ای را هر چه سریعتر از درخخت جدا و دور کنید.

بیماری پوسیدگی قهوه ای
بیماری پوسیدگی قهوه ای

کرم خوردگی codling moth:

در فصل تابستان کرم پروانه ممکن است وارد میوه های درخت به شود و آن ها را خراب کند. برای درمان می توانید برای پروانه ها تله بگذارید.

 کاشت درخت به در گلدان

برای نگهداری از یک درخت میوه در گلدان، به گلدانی با ابعاد بزرگ و کافی نیاز داریدکود کمپوست مرغوب برای خاک گلدان استفاده کنید. کاشت درخت به در گلدان موفقیت آمیز خواهد بود.

 کم شدن بار دهی

بسیاری از درختان به ممکن است دو سال یکبار میوه بدهند. در صورت بروز چنین اتفاقی در زمان میوه دهی 50% از میوه های آن را زمانی که اندازه ی گردو هستنند بچینید. پس از آن درخت به نظم سابق خود برای میوه دهی سالانه باز می گردد.